top of page
Writer's pictureCotó Films

Les 10 claus per trobar el vostre videògraf:

1. Trieu un videògraf amb qui connecteu i us trobeu còmodes. Passarà tot el dia amb vosaltres i viurà uns dels moments més emotius de la vostra vida al vostre costat. Us ha d’entendre, us ha d’agradar i sobretot us ha de fer sentir còmodes.


2. Procureu que el fotògraf i el videògraf es coneguin abans del casament i/o ja hagin treballat plegats. El dia del vostre casament, el fotògraf i el videògraf seran com un mateix equip i treballaran junts. Filmaran i fotografiaran les mateixes escenes i és molt important una bona coordinació entre ells perquè puguin capturar aquells moments més especials sense fer-se nosa ni voler competir. Han de ser un equip.


3. Assegureu-vos que el vostre videògraf estigui acostumat a filmar en espais com en el que vosaltres us caseu. No sempre és possible anar a visitar l'espai del casament abans del vostre dia, però és important que el videògraf hagi gravat en espais semblants al vostre i/o conegui la zona, per així no trobar-se amb sorpreses el dia del casament.


4. Busqueu un videògraf que tingui un estil que us agradi. Un cop hàgiu fet una llista dels possibles videògrafs que us agradin i que estiguin dins del vostre pressupost, mireu els seus vídeos. Els vídeos de casament varien molt. Mentre alguns inclouen només música (com un videoclip) altres inclouen veu en off, parlaments, entrevistes (com una pel·lícula). Alguns transmeten la personalitat de la parella i la seva història, mentre d'altres simplement són una suma d'imatges en moviment amb música de fons. El videògraf que escolliu hauria de tenir uns quants vídeos que us agradin molt, no només un. Abans del vostre casament, digueu-li quins dels seus vídeos us agraden més i què és el que us ha agradat especialment, així podran saber quin estil i ritme us encaixa.


5. El vostre videògraf ha de fer un vídeo que parli de vosaltres i per aconseguir-ho us ha de conèixer. Procureu triar un professional que vulgui saber coses de vosaltres, qui sou, com us vau conèixer, quines aficions teniu, etc. Només així serà un vídeo personalitzat.



6. No tingueu por d’explorar videògrafs fora del vostre entorn més proper. Molts videografs avui en dia estan preparats per viatjar allà on faci falta. Si us agrada un videògraf que no és de la vostra zona, contacteu-hi. Val la pena!


7. Entengueu què inclou el vostre vídeo i mireu bé els complements que la majoria de videògrafs ofereixen. Abans de firmar cap contracte, entengueu bé què esteu comprant i quins complements podeu afegir per tenir tot allò que desitgeu. Quan el videògraf us enviï exemples del que inclou cada opció (Teaser, Highlights, Documental...) assegureu-vos de mirar un exemple de cada vídeo i entendre quines diferències hi ha.


8. No tingueu por de preguntar. El videògraf sap que la vostra és una decisió molt important i ha d’estar disposat a contestar tots els vostres dubtes, per simples que us puguin semblar.


9. Vigileu si us diuen que faran fotografies i vídeo per un preu més econòmic. Fotografia i vídeo, tot i que pugui semblar dues coses similars, son molt diferents. Si un fotògraf us diu que vindrà un videògraf a fer-vos el vídeo o viceversa, assegureu-vos de veure molt vídeos o moltes fotografies d'aquesta altra persona que vindrà per no endur-vos una decepció.


10. No us deixeu enlluernar per un bon amic que us diu que us farà el vídeo. Fer un bon vídeo de casament requereix coneixements cinematogràfics, material tècnic d'alta gamma i una qualitat que només els estudis i els anys d'experiència d’un professional poden aportar.





Comments


bottom of page